A fake fairy



Toen het vrouwtje van een stofjesmenger zwanger was en vreselijk veel last had van ochtendmisselijkheid, die soms tot ver in de middag duurde, dook hij zijn lab in en probeerde een drankje voor haar te maken van alle stofjes en kruiden die hij daar had verzameld.
Echter ieder keer als hij met een gezonde mix bij zijn vrouwtje kwam haalde ze, nog voordat ze een slokje geproefd had, haar neus op en stuurde hem terug naar zijn lab en dook zelf weer zielig haar hanghoekje in.
Zo verliep een aantal dagen totdat hij met een zo vies uitziend bocht aan kwam zetten dat ze het al bijna afwees, maar toen ze de geur rook probeerde ze een slokje en tot zijn verrassing dronk ze het hele glas leeg. Vrijwel meteen verdween tot haar grote verbazing de misselijkheid en zij vroeg haar mannetje of hij niet een grotere voorraad kon maken, zodat ze dit onder haar zwangere vriendinnetjes kon uitdelen.Nadat er ook van die vrouwtjes enthousiaste reacties kwamen, liet hij mooie flesjes ontwerpen en maakte steeds grotere voorraden die hij in de naaste omgeving verkocht. 
Er trad echter een probleempje op, zijn vrouwtje bleef het drankje drinken ook nadat ze allang was bevallen van hun prachtige zoontje en ook de vriendinnetjes bleven het drankje kopen.
Hij gaf ze voorlichting over het feit dat een geneesmiddel niet bedoeld is om te blijven gebruiken als de klachten over zijn, maar ze luisterden niet en wilden meer, meer, meer………..
Toen hun kindjes iets groter werden gaven de vrouwtjes het drankje ook aan hen en wat waren ze er meteen verzot op.
De stofjesmenger besloot niet meer te preken, maar vergrootte de keuken en nog wat later werd het een heuse fabriek met daarnaast een eigen glasfabriek om de flesjes te maken. Hij kwam niet meer aan zijn andere werk toe en verdiende goudgeld als directeur van de fabriek en het drankje verspreidde zich niet alleen over heel Amerika, maar vond zijn weg naar de andere kanten van de oceanen.
Het werd al lang niet meer als geneesmiddel verkocht maar als frisdrank en de flessen waarin het verkocht werd, groeiden met de vraag mee. Het werd zoveel gedronken dat mensen niet meer misselijk werden en steeds meer gingen eten en weer drinken en eten totdat ze nauwelijks nog in hun stoeltjes pasten.
Wrede diëten werden bedacht waar de mensen veel centjes voor moesten betalen, alle natuurlijke stoffen die ooit in het eten en drinken zaten werden eruit gehaald en vervangen door stofjes die in een lab werden gemaakt waardoor de mensen ziek en misselijk werden…….
Zo was de cirkel rond en helaas leefden ze lang niet gelukkig.

Reacties

Populaire posts