Dag buiten de tijd

Vandaag is het minder goed weer om buiten te zijn en dat geeft de gelegenheid om weer eens iets over de Maya kalenders te vertellen.

Zij volgden net als veel natuurvolken het ritme van de maan en leefden in een 13 manen cyclus.
13 x 28 dagen en dan bleef er eentje over om het jaar rond te maken. Deze noemden ze de dag buiten de tijd en hij viel volgens de gregoriaanse (onze) kalender op 25 juli. Iedereen was vrij en vierde feest.
Het nieuwe jaar Maya begint altijd op 26 juli. Daarnaast hielden zij in hun dagelijks leven rekening met de dag-energie van de Tzolkin, de kalender van 260 dagen met hun eigen zegel en energieën.
Deze dag valt altijd op een van deze vier zegels uit de Tzolkin: Rode Maan; Witte Tovenaar; Blauwe Storm of Geel Zaad. Dit worden de jaardragers genoemd en zij geven hun energie mee aan het jaar.


Voor dit jaar is dat Witte Tovenaar toon 10, het tiende zegel van het Rode Slang wavespell.
Dit is een bijzonder wavespell met aaneengesloten rij van tien GAP dagen. Op die dagen zijn de nevelen tussen aarde en de Bron, Hunab’Ku, dunner en kan de energie beter doorstromen. Tovenaar haalt de magie in ons naar boven en laat ons de magie van het grote geheel ervaren. Toon 10 is de toon van manifestatie er zal veel zichtbaar worden, zowel in onszelf als in de wereld.


Mooi om te lezen dat John Lennon geboren is in dit Tovernaar 10 zegel.
Zijn Imagine  gaat helemaal over deze tijd van creatie:
Imagine all the people
Living for
Today…..
Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life
In peace
You may say I’m a dreamer
………….


En ja hij was misschien een dromer, maar ik droom nog altijd met hem mee en als we die droom samen delen en uitstralen dan kunnen we uiteindelijk die wereld creëren. Het nu de tijd waarin we de wereld opnieuw vorm gaan geven, niet meer door volgzaam te leven wat ons overkomt, maar door verantwoordelijkheid te dragen voor onze acties.
Nicole E. Zonderhuis (13 manen kalender):
Onze acties reiken zover ons bewustzijn reikt. Dat is vandaag de dag best ver; via internet weten we van allerlei situaties en wetenswaardigheden van over de hele wereld, dit is ons planetaire bewustzijn, en zelfs daarbuiten: ons kosmische bewustzijn.
Er zal van ons gevraagd worden de nieuwe wereld vorm te geven. Niet vanuit de huidige manier, maar op een nieuwe manier, gecreëerd vanuit wijsheid. Onze acties reiken zover ons bewustzijn reikt.
Albert Einstein, de geniale Kosmische (toon 13) Zon, zei het al:
‘We kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde lijn van denken die we gebruiken om ze te creëren.’

#

Een magisch jaar voor ieder individueel en daardoor ook voor de wereld, want allen zijn een.
Dit is de tijd van het terughalen van dit bewustzijn. Er is geen individueel leven, wij zijn een het is tijd om de balans in je te vinden tussen je man/vrouw deel, de versmelting van de twin in jou.









                                                                                                                                                                         

Reacties

Populaire posts